Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на

...
Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов околовръстен път на Банско

Днес беше обещано начало на построяването на недостроената част на улица „ Найден Геров “. Гост на тържеството беше Петя Аврамова – министър на районното развиване и благоустройството. Кметът на община Банско Иван Кадев, депутатът Александър Мацурев и изпълнителят на строителството Любомир Галчев направиха символичната първа копка на обекта, който би трябвало да бъде изпълнен до края на 2020 година.
Аврамова акцентира в приветствието си значимостта на положителната инфраструктура за развиване на бизнеса и стопанската система, изключително в курортен център, какъвто е Банско.
С осъществяване на плана се цели отделяне на околовръстен път в южната част на гр.Банско, който да извежда директно преминаващото придвижване отвън града.

Довършването на ул. „ Найден Геров ” в забележителна степен ще се облекчи придвижването на територията на града, ще се обезпечат условия за безвреден и пестелив превоз на пасажери и товари и ще се усъвършенства отводняване на улицата.
С построяването на частта улицата в сектора от ул. ”Солун ” до ул. ”Цар Симеон ” ще се обезпечи и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско, до курортната зона и началната станция на кабинковия въжен превоз, а това ще понижи трафика по вътрешните улици на града, които са мощно натоварени през зимните месеци.
Дължината на сектора е 1230 м. В момента пътят е затрупан с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е незадоволително. Осъществява се посредством дъждоприемни шахти, които тук-там са запушени или са по-високи от равнището на настилката, което не разрешава отвеждането на водите бързо от пътното платно.

За обекта е издадено позволение за градеж. Необходимата сума за създаване на на улицата е 1 193 239 лева, като средствата в размер на 1 млн.лв. са обезпечени с Постановление от Министерски съвет. След осъществяване на процедура по Закон за обществените поръчки за реализатор на строително-монтажните работи е определена компанията „ Галчев инженеринг ”ЕООД.
Преди тържествената първа копка, министър Аврамова организира работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха разисквани инфраструктурните планове, които Община Банско е заинтригувана да извърши.

Петя Аврамова се ангажира да обезпечи за финансирането на довеждащия тръбопровод от местността Караманица до Банско както и да спомага за осъществяването на всички инфраструктурни и други капиталови планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР