Днес беше даден старт на съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон

...
Днес беше даден старт на съвместното българо-румънско противоминно учение Посейдон
Коментари Харесай

Започна съвместното учение „Посейдон 2023“ на българските и румънските ВМС

Днес беше даден старт на взаимното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2023 “ , оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата /МО/. То ще продължи до 21 юли , като се организира в румънския град Констанца и в морските пространства на съседката ни.

В учението ще се включат кораби и персонален състав от Военноморските сили /ВМС/ на България, Румъния, Белгия, Англия, Гърция, Италия, Турция, Франция и Съединени американски щати. Минен ловджия „ Цибър “ и базов миночистач „ Шквал “ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили отплаваха към териториалното море на Румъния през вчерашния ден, като по време на прехода беше извършено непрестанно наблюдаване за минна заплаха и за чистотата на морските води .

„ Посейдон 2023 “ е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности, проучване в плитководни региони и заличаване на невзривени муниции в съдружен формат. То е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се организира в региони, които са оповестени навреме.

Ръководител на учението е заместник-командирът на румънските Военноморски сили, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на началника на Щаб на Военноморския действен съставен елемент на Румъния. То се организира годишно от 2002 година при ротационно домакинство на Военноморски сили на България и Румъния.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР