Днес бе съобщено, че мъж е взел няколко души за

...
Днес бе съобщено, че мъж е взел няколко души за
Коментари Харесай

Мъж се опита да вземе заложници в клон на Сбербанк в Тюмен

Днес бе обявено, че мъж е взел няколко души за заложници в клон на съветската Сбербанк в сибирския град Тюмен. Служителите на реда са съумели неотложно да задържат нападателя. Според съветското Министерство на вътрешните работи двама чиновници на банковия клон, ситуиран на улица " Червишевски тракт " в Тюмен са били държани като заложници. Източник на ТАСС заяви, че има трима души, държани като заложници. Сбербанк пък посочи, че при случая няма потърпевши.

Нападателят е изискал да му дадат пари в брой - към 15 милиона рубли (около 203 000 долара). Банковите чиновници предали нужната сума на мъжа. Още на изхода той е бил арестуван от чиновници на отряда СОБР. Нападателят е бил мъж на 32 години, локален гражданин, който е бил регистриран при психиатър. Той е бил в очевидно несъответстващо положение.

Силите за сигурност не са разкрили взривни устройства. Жителите на жилищната постройка, в която се намира клонът на Сбербанк, са били евакуирани. По-късно жителите на пететажната постройка са се върнали в жилищата си. Кордонът по улиците към банковия клон е бил отстранен, само че самият офис към момента е затворен, там работят чиновници на реда.

Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело по случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР