Днес бе открита нова творческа зала за работа по проекти

...
Днес бе открита нова творческа зала за работа по проекти
Коментари Харесай

Медицински университет-София с нова творческа зала за студенти и преподаватели |

Днес бе открита нова креативна зала за работа по планове за студентите и преподавателите на Медицински университет - София. Модерното пространство се намира в постройката на Централна здравна библиотека и ще даде опция за осъществяване на отворени срещи, полемики, работа по научни планове и представяния на нови книги в приятна и мотивираща конюнктура.

Залата откриха ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков, госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и господин Хишам Сабри – общоприет управител на биотехнологичната фармацевтична компания Рош България. Сред формалните посетители бяха представители на Медицински университет – София, посолството на Швейцария у нас, браншови и търговски организации.



От ляво на дясно: господин Хишам Сабри, Рош България, Йорданка Фандъкова, кмет на София, акад. Лъчезар Трайков, ректор на МУ София

По време на церемонията бе показано видео, което наблюдава стадиите от ремонта на залата, който стартира през м. декември 2021 година Той бе сбъднат с поддръжката на Рош България, която отбелязва 125 години от своето учредяване. Част от дарeнието на компанията са и 90 електронни книги от международно приети създатели и издателства в разнообразни сфери на медицината, фармацията и здравните грижи. Книгите към този момент се употребяват през световна онлайн платформа, до която библиотеката получава достъп за първи път.

В приветствието си ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков съобщи:

“Нашият блян е науката в университета да продължи да се развива, както постоянно е било – на извънредно високо равнище. Това в модерните времена е допустимо единствено, в случай че се обезпечат и модерни условия за самоподготовка, за полемика и за разногласия, в които да се родят хубавите хрумвания. Съществен миг в този развой са груповата работа, дигитализацията на ресурсите и опциите за творчество в науката. “ Той добави, че такива планове ще стимулират още повече младежите да се развиват в здравната просвета, ще допринесат за повишение на удовлетворението им от образованието в Медицински университет - София. „ Точно това е измежду главните ни задания - да създадем повече мотивация, с цел да останат тези младежи в България “, приключи приветствието си акад. Трайков. Той връчи документ за подаяние на генералния управител на Рош България Хишам Сабри.

Директорът на библиотеката, госпожа Людмила Томова показа, че „ новата креативна зала е място за неофициално другарство сред студенти и преподаватели на Медицински университет - София, за обмяна на познания, положителни практики и хрумвания, чиято роля е в благозвучие със актуалните трендове в библиотечно-информационните услуги “.

Тя разгласи, че в залата към този момент е показана първата галерия от фотографии „ Етюди в сиво “ – дебют на служителя в Централна здравна библиотека Михаил Михайлов, която демонстрира хубостта през черно-бял обектив.

„ Опитът ни е научил, че огромните достижения потеглят от дребни стъпки. Създаването на пространство за научни полемики, работа по планове е дребна стъпка, само че с огромно значение “, сподели генералният управител на Рош България господин Хишам Сабри. Според него, вложенията в просвета и обучение през днешния ден ще обезпечат това, от което пациентите ще се нуждаят в бъдеще. „ Науката е странствуване, което стартира с положителното обучение. За това сме щастливи, че можем да подкрепим Медицински университет – София, който е най-старото висше здравно учебно заведение в България с над 100-годишна история “, добави той и пожела триумф на студентите и преподавателите от университета.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи, че науката и медицината изискват екипна работа, която може да бъде осъществена в новооткритата зала. 



Библиотеката към университета е Централна здравна библиотека за страната, с фонд от над 330 хиляди тома на български и непознати езици, има 2 читални и компютърна зала. Читателите могат да употребяват всички форми на библиотечно обслужване, безвъзмезден интернет, достъп до електронни запаси и международни бази данни. Тук се приготвят и издават научните списания, издавани от МУ-София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР