Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Уимбълдън, който

...
Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Уимбълдън, който
Коментари Харесай

Уимбълдън: Швьонтек оглавява схемата; Серина пред мач с вицешампионката

Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Уимбълдън, който отреди значително небалансирано систематизиране на силите, откакто горната половина на схемата наподобява надалеч по-оспорвана, както и на пръв взор най-интригуваща се обрисува да бъде втората четвъртина, в която попадат три Шлем шампионки и ни следва да се насладим на голям брой борби противопоставящи разнообразни поколения. Също по този начин един от най-чаканите конфликти в хода на шампионата се чака да бъде във етапа на полуфиналите сред актуалната доминантка в женския тенис Ига Швьонтек и Серина Уилямс, която дълги години заемаше тази функционалност, само че сега се завръща след 12-месечно неявяване от кортовете в опит за последно да блесне, преди да настъпи краят на славната ѝ кариера. Нека обаче в този момент да разгледаме в елементи жребия за идната конкуренция.

Схемата се оглавява от шампионката на Ролан Гарос - Ига Швьонтек, която ще започва против квалификантка, а във втори кръг я чака дуел с победителката всред участващата с,,уайлдкард " домакинска представителка Сонай Картал и Данка Ковинич. При две победи международната №1 най-вероятно ще се изправи против поставената под №27 Юлия Путинцева, където при нов триумф Швьонтек ще доближи осминафиналите, където може може да срещне някоя всред,,мейджър " шампионката Барбора Крейчикова и към момента търсещата първата си победа на трева Жил Тайхман. В същата четвъртина жребият сложи още Гарбинье Мугуруса, която е някогашна победителка на кортовете в,,All England Club ", като компания на испанката измежду Шлем шампионките вършат Слоун Стивънс и Бианка Андреску, а при поставените виждаме международната номер 9 Джесика Пегула, придружавана от Елена Рибакина и Шелби Роджърс.

Бадоса пък предвожда втората четвърт, която безспорно се обрисува като най-взривоопасната поради имената и шампионките, които виждаме в нея. Испанката в това време ще открие шампионата си с мач против миналата квалификациите Луиза Чирико, след което я чака евентуален дуел с Ирина Мария Бара или Клои Паке. В трети кръг за Бадоса следва възможен конфликт в тежка категория против Петра Квитова, която е двукратна победителка на най-стария тенис шампионат, до момента в който във етапа на осминафиналите ситуацията за четвъртата в света остава все по този начин мъчно и я чака среща с друга шампионка от Уимбълдън в лицето на Симона Халеп, но за задачата румънката първо би трябвало да преодолее номер 21 в схемата Камила Джорджи.

В тази част от схемата място още откри и 23-кратната победителка в шампионатите от Шлема - Серина Уилямс, която чрез,,уайлдкард " се включи на конкуренцията в британската столица, като ще търси своя 24-и,,мейджър " успех и 8-и на,,свещената трева ". За американката предстоят голям брой борби по пътя даже единствено към четвъртфиналите, където вероятно ще срещне една от гореизброените, откакто за място в топ 8 ще би трябвало да се оправи с конкуренцията на финалистката от миналогодишното издание Каролина Плишкова, както и с тази на младите си сънароднички Кори Гоф и Аманда Анисимова.

Най-високопоставена в третата четвъртина е международната №3 и сегашна четвъртфиналистка от шампионата Онс Жабер, която ще открие присъединяване си против квалификантката Мирям Бьорклунд, а след това ще срещне вероятно състезателка отвън първите 100 на ранглистата, преди в трети кръг да оформи конфликт с една всред тийнеджърката Даян Пари и ветеранката Кая Канепи. В осмината предвождана от тунизийката попадна още някогашната първа ракета на света Анджелик Кербер, която завоюва една от трите си,,мейджър " трофеи точно на Откритото състезание на Англия. Сред останалите тенисистки намерили място в третата четвърт са небезизвестните американки Мадисън Кийс и Даниел Колинс, които биват съпровождани от Шлем шампионката и вяра на домакинските почитатели за успех Ема Радукану, като трите се обрисуват за възможни съпернички на международната номер 3 по пътя към класиране на полуфиналите на най-стария тенис шампионат.

Водач в най-долната част на схемата е Анет Контавейт, която ще започва против Бернарда Пера, а във втори кръг я чака някоя всред намиращите се към първата стотица Юле Ниймейер и Ксию Уанг. В дуел за място във втората седмица естонката може да се изправи против номер 29 в схемата Анхелина Калинина или локалната фаворитка участваща с,,уайлдкард " в лицето на Джоди Ана Бурадж, където при триумф ще си обезпечи евентуална среща с олимпийската шампионка Белинда Бенчич или Бетрис Хадад Мая, която остава безпогрешна в сезона на трева и е в серия от 13 следващи победи. Фаворитки за възможна съперничка в четвъртфиналите на международната №2 са петата сложена Мария Сакари и Шлем шампионката Йелена Остапенко, като също по този начин в тази част от схемата попада и първата ни ракета Виктория Томова, която на старта ще се изправи против участващата чрез специфична покана от уредниците и някогашна топ 20 представителка Дария Савил.

women’s singles draw, printable version:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР