Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Откритото първенство

...
Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Откритото първенство
Коментари Харесай

Схемата за РГ: Джокович и Надал в една четвъртина, Алкарас и Зверев в същата половина

Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция, който отреди четирима от представящите се най-силно през сезона на клей и съществени любимци за трофея - Новак Джокович, Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Александър Зверев, да попаднат в една и съща половина на схемата, като още на четвъртфиналите бихме могли да станем очевидци на зрелищен конфликт сред Ноле и Рафа. Нека в този момент обаче да разгледаме в елементи жребия за идната конкуренция.

Схемата се оглавява от Новак Джокович, който ще стартира отбраната на купата си с дуел против Йошихито Нишиока, от който не е губил повече от три гейма на сет в досегашните им пет изиграни. Във втори кръг противник на сърбина ще е някой всред Федерико Кория и Алекс Молчан, като любопитното е, че Молчан сега работи с някогашния ментор на международния №1 - Мариан Вайда. Най-близопоставен до миналогодишния първенец е Дженсън Бруксби, който наподобява като най-вероятен противник на балканеца в трети кръг, а на осминафиналната фаза вероятно ще го чака среща с Григор Димитров или Диего Шварцман.

Рафаел Надал, който е насочен към 14-и трофей в Париж, ще започва своята задача против международния №84 Джордън Томпсън, намиращ се в серия от 4 следващи загуби. Впоследствие бихме могли да станем очевидци на повтаряне на финала от Ролан Гарос 2017, защото на пътя на Матадора може да застане Стан Вавринка, като преди този момент швейцарецът ще би трябвало да преодолее съпротивата на Корентен Муте. При триумф Рафа по всяка възможност ще се изправи против Фабио Фонини или Ботик Ван де Зандсхулп, а пък в осминафиналите ще го чака някой всред Феликс Оже-Алиасим, Райли Опелка и Аслан Карацев.

Втората четвъртина на схемата събра Александър Зверев и Карлос Алкарас, които бяха измежду основните настоящи лица през сезона на алено до момента. Германецът ще открие акцията си против квалификант, а след това по пътя си към четвъртфиналите би могъл да срещне играчи като Алехандро Давидович Фокина, Джон Иснър и Тейлър Фриц.

От своя страна, Карлос Алкарас също ще започва против играч, тръгнал от пресявките, след което ще се сблъска с спечелилия от мача сред Алберт Рамос Виньолас и Танаси Кокинакис. В третия кръг пък испанецът е допустимо да премери сили с различен обещаващ млад гений в лицето на Себастиан Корда, който е и най-близопоставеният тенисист до него. В борба за място във финалната осмица младежът евентуално ще се изправи против Камерън Нори или Карен Хачанов, като в същата част от схемата е и някогашният финалист в шампионата Доминик Тийм, чийто първи противник ще бъде Уго Делиен.

Стефанос Циципас предвожда третата четвъртина, като на старта му следва да премери сили с миналогодишния осминафиналист Лоренцо Музети. Ако успее да се оправи със съпротивата на младока, то по-късно гъркът ще има два привидно лесни дуела против Лука Пуй и Даниел Еванс, след което ще срещне Денис Шаповалов или Алекс Де Минор, преди да стигне до четвъртфиналната фаза, където като най-вероятни негови съперници наподобяват Каспър Рууд и Хуберт Хуркач.

Водач в долната половина на схемата е Даниил Медведев, който се завръща след интервенция от херния и ще започва с дуел против Факундо Багнис, а при възможен триумф ще го чака Ричардас Беранкис или Ласло Джере. Миомир Кецманович наподобява като най-вероятен конкурент на международния №2 в трети кръг, а измежду вероятните варианти на осминафинал са Пабло Кареньо Буста и Марин Чилич. В същата четвъртина на схемата попадна и Андрей Рубльов, на който му следва откриващ мач против Суун-уу Куон, след което може да му се наложи да се изправи против Томи Пол и Яник Синер.

Men`s singles draw:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР