Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от инициативата

...
Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от инициативата
Коментари Харесай

В Асеновград: Химическо шоу и курс по редактиране на снимки във „Ваканция в библиотеката 2018”

Днес бе даден старт на безплатните арт занимания от самодейността „ Ваканция в библиотеката 2018” в Асеновград. В тазгодишната забавно-образователна стратегия досега са се записали 170 деца от цялата община. Очаква се до края на лятната почивка броят им да надвиши 200. В рамките на няколко часа два пъти седмично дребните асеновградчани ще имат опцията да изразят своите гении в арт-работилници и рубриката „ Гласът на публиката”.
Освен заниманията, децата ще се срещнат с българските монументи на културата, включени в листата на ЮНЕСКО. В лятната самодейност малчуганите ще се научат да програмират с робота „ Финч”. Ще се срещнат с детайлите на българската национална шевица, което ще бъде част от плана „ Назад към корените” към Фондация „ Пловдив 2019”. „ Ваканция в библиотеката” няма да се размине и без изненади за децата.

Те ще могат да следят химическо шоу и да вземат участие в курс по редактиране на фотоси с компютърен фото редактор. Той ще се организира всеки вторник и четвъртък от 17:00 ч., а началник ще бъде доброволецът Христо Коватлиев. Останалите занимания с децата също ще се състоят в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски” в Асеновград.
Дните от седмицата са още веднъж всеки вторник и четвъртък, само че - от 10 ч. Днес, по време на откриването на „ Ваканция в библиотеката”, специфичен привет към стотиците участници и родители насочиха дребните реализатори от Музейна музикална школа и от Вокална групировка към НЧ „ Свети преп. Паисий Хиленадарски”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР