Днес българският патриарх Неофит прие новия посланик на САЩ у

...
Днес българският патриарх Неофит прие новия посланик на САЩ у
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Днес българският патриарх Неофит одобри новия дипломат на Съединени американски щати у нас госпожа Херо Мустафа. Срещата се състоя в Софийската митрополия, заяви Българската патриаршия.
В срещата са взели участие Мелнишкият свещеник Герасим, основен секретар на Светия синод на БПЦ, белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на патриарха, архимандрит Василий, протосингел на Софийската митрополия и иконом Николай Георгиев, шеф на отдела " Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ.

Посланик Херо Мустафа е изразила признателност за опцията да се срещне и да беседва с предстоятеля на Българската православна черква при започване на своя мандат.

" Всеки ден се старая да отстранявам време да опозная вашия хубав град, страната и прелестните хора, които живеят тук ", е споделила Херо Мустафа.

Патриарх Неофит е обърнал внимание, че страната ни има много мощна емиграция в Съединените щати, като е допълнил, че някои от нашите сънародници са устроили добре своя живот в Съединени американски щати, съобщи " Дарикнюз ".

" Тази връзка с историята виждам на всички места, освен в София, само че и в цялата страна. Смятам, че е значимо жителите на всяка страна да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, просвета и обичаи ", е споделила дипломат Херо Мустафа.

Тя е споделила още, че първата й работа като посланик е била в Гърция и е допълнила, че има опит от това какъв брой значима е връзката на Православната черква в обществото.

" Надяваме се да имам опцията да допринеса за още по-голямо доближаване на взаимоотношенията ни и за подобряването на виталния стандарт в района ", е декларирала дипломат Херо Мустафа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР