Днес българският държавен глава заминава за Прага, за да представлява

...
Днес българският държавен глава заминава за Прага, за да представлява
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в среща на европейските лидери в Прага

Днес българският държавен глава отпътува за Прага, с цел да съставлява страната ни на първата среща на върха във формат " Европейска политическа общественост ", сплотяваща 44 страни. В петък той ще вземе присъединяване в неофициалното съвещание на Европейския съвет в чешката столица, съобщи dariknews.bg.

Във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел президентът Радев приветства самодейността на френския президент Еманюел Макрон за основаването на Европейска политическа общественост.

По думите на българския държавен глава новата платформа има капацитет да улесни разговора и да сътвори благоприятни условия за по-ефективна координацията на напъните за реализиране на непоклатимост, сигурност и разцвет както в границите на Европейски Съюз, по този начин и с страните в съседство.

Радев ще отпътува за Прага непосредствено от Малта, където взе участие в срещата на върха на държавните глави от групата " Арайолуш ". Там президентът беседва със своите сътрудници от формата за политически разговор, който сплотява президентите на страните членки от Европейски Съюз с парламентарно ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР