Днес българската прокуратура повдигна обвинение, че български министър е следвал

...
Днес българската прокуратура повдигна обвинение, че български министър е следвал
Коментари Харесай

ПП: Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които защитават интересите на Путин

Днес българската прокуратура повдигна обвиняване, че български министър е следвал наложителните инструкции на Европейската комисия (ЕК), декларират от " Продължаваме Промяната " (ПП) в позиция до медиите. Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да пазят българските ползи, пазят тези на Путин и слагат под риск българския иск против " Газпром ", разясняват някогашните ръководещи.

В изискванията на едностранно и ненадейно прекъсване на доставките на газ от " Газпром ", което опита да подчини на волята си цяла Европа, ние не се огънахме, декларират още от партията на някогашния министър председател Кирил Петков.

По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че три длъжностни лица са с повдигнати обвинявания по отношение на " Булгаргаз ". Разследването е по няколко линии, главно по отношение на образуването на публична позиция на " Булгаргаз " за препоръчаната скица на заплащане за доставки на газ от " Газпром " по контракта, изминал в края на предходната година. Бившият енергиен министър Александър Николов е упрекнат за умишлена занемареност и за това, че не е направлявал някогашния шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов. С обвиняване за занемареност е и Йоцов. Заместникът на Николов - Данаил Николов, е упрекнат за закононарушение по работа.

От " Продължаваме Промяната " показват, че българската страна е била подвластна от десетилетия и цялата газова система е била в хватката на един снабдител – " Газпром ". След 12 години ръководство на ГЕРБ и след 14 години от влизането ни в Европейския съюз, България продължаваше да бъде подвластна от същия този единствен снабдител за 95% от своите количества, се споделя още в позицията.

Когато държавното управление на ГЕРБ харчи три милиарда български средства за една тръба, която не дава никаква диверсификация, тръба, която има единствена цел да заобиколи Украйна, тръба, която дори няма потенциал да достави и една молекула газ за България, и тръба, която се построи от съветски подизпълнители, които оставят първокласни джипове по гаражите на някогашните ръководещи за признателност, българската прокуратура беше спокойна и не гъкна даже, показват от Политическа партия.

От партията разясняват, че прокуратурата " не е гъкнала " и когато по време на същото ръководство са открити доста аргументи да не се случва гръцката връзка за доставка на азерски газ, макар че е три пъти по-евтино за България.

" С кабинета Петков България за пръв път от години имаше държавно управление, което отбрани българския народен интерес и достолепието на българските жители и институции. Между България и " Газпром " имаше контракт и той би трябвало да се съблюдава ", декларират от партията. " В този миг България беше образец и за Европа, като съумя за две седмици да стане от 95% подвластна до 0% подвластна от съветски газ. Бяха обезпечени два кораба с полутечен газ, тъй че да няма нито ден без газоподаване за българските семейства и бизнес на цена, която беше същата като тази по неспазения контракт с " Газпром ". България сподели, че има смелостта, само че и готовността да отхвърли газовата офанзива ", допълват от Политическа партия.

Изглежда българската прокуратура се пробва да покаже, че на всеки, който играе против ползите на Русия и в отбрана на България, ще му бъде повдигнато обвиняване, разясняват от партията.

Днешната пиар акция на прокуратурата в навечерието на изборите е следващото доказателство, че е пристигнало времето, в което положителните сили с дела да се обединят, с цел да може България да разгърне цялостния си капацитет на заслужено общество, в което всеки е свободен да реализира фантазиите си, декларират от " Продължаваме Промяната ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР