Днес България е свободна страна, защото българите имаме възможност непрекъснато

...
Днес България е свободна страна, защото българите имаме възможност непрекъснато
Коментари Харесай

Кирил Вълчев: Днес сме свободна страна, защото имаме възможност непрекъснато да правим избори

Днес България е свободна страна, тъй като българите имаме опция непрестанно да вършим избори в живота си. Това е опция, която не на всички места имат съвременниците ни по света и не постоянно в историята са имали предците ни, съобщи генералният шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев в одобрение към участниците в 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък, в Розовата котловина и Долина на тракийските царе, по време на Празника на розата, който се отбелязва тук от 120 години.

Темата на срещата, която откриваме на 2 юни - Денят на българския народен воин и стихотворец Христо Ботев и на падналите за свободата на България, е „ Свобода и медии ", сподели Вълчев.

По думите му свободата на медиите значи на тяхната територия да се оглеждат като в огледало тези избори, в това число и неверните. Греховете също са факт, в това число и лъжата, уточни Кирил Вълчев. Той означи, че свободни общества като нашето не би трябвало да замязват на тези, които отхвърляме като забраняваме, ограничаваме, цензурираме, заличаваме цели медии или част от наличие в тях, когато не сме съгласни с неверните избори, които са създали. (следва)

Българска телеграфна агенция провежда 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък от 1 до 4 юни 2023 година със съдействието на Община Казанлък, Национален дарителски фонд „ 13 века България ", „ Аурубис България “, ПОК „ Доверие “, „ Пощенска банка ", А1 и „ Нестле България “ АД ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР