Днес англичаните гласуват в местни избори. Те ще избират 4

...
Днес англичаните гласуват в местни избори. Те ще избират 4
Коментари Харесай

Англичаните гласуват в местни избори

Днес англичаните гласоподават в локални избори. Те ще избират 4 000 съветници в 150 региона. Управляващата Консервативна партия на Тереза Мей се чака да загуби позиции в Лондон. Както на всички места, на локалните избори се гледа като на реалистична картина за политическите настройки на популацията.

Днес в Обединеното кралство гласоподават единствено англичаните. Местните избори в останалите елементи - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - ще бъдат по друго време. Местните избори засягат най-много всекидневния живот на хората за неща като събирането на боклука, редовността на пътищата и положението на локалните паркове. Общински съветници могат да са представители на главните партии, както и самостоятелни претенденти. Ще се проведат и 6 избори за кмет - в четири лондонски квартала, както и за кметове на Уотфорд и Шефийлд.

Предварителните прогнози са много спорни за представянето на двете съществени партии, само че съгласно анкета на YouGov в Лондон лейбъристите изпреварват доста консерваторите с 54 против 28 % поддръжка, като се чака три от досегашните твърдини на консерваторите в столицата да преминат под контрола на лейбъристите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР