Днес аминокиселините с разклонените вериги (BCAA) са една от най-популярните

...
Днес аминокиселините с разклонените вериги (BCAA) са една от най-популярните
Коментари Харесай

Край на болките и умората с тези спортни добавки

Днес аминокиселините с разклонените вериги (BCAA) са една от най-популярните спортни добавки. Увеличаването на мускулната маса, силата, силата и даже ефикасното изгаряне на мазнините – това са единствено част от изгодите, които ще получите, приемайки BCAA.

Тази хранителна добавка включва три съществени аминокиселини - левцин, изолевцин и валин. Във всяка от тях има обширна странична верига, наподобяваща " клонка ", от където идва и името - " аминокиселини с разклонени вериги ". Въпреки обстоятелството, че има към 20 аминокиселини, които се употребяват за напредък на мускулите, BCAA съставлява съвсем една трета от всички аминокиселини, ситуирани в мускулите на човешкото тяло.

BCAA съставлява по-голямата част от общия аминокиселинен състав на тялото. Заедно те съставляват към 35-40% от всички основни аминокиселини, присъстващи в тялото и 14-18% от тези, които се съдържат в мускулите ви.

За разлика от множеството аминокиселини, BCAA се дезинтегрират най-много в мускулите, а не в черния дроб. Следователно се счита, че те играят роля в производството на сила по време на тренировки.

BCAA имат и още няколко основни функции в тялото. Първо, тялото ви може да ги употребява като градивни детайли за протеини и мускули. Те могат също да вземат участие в регулирането на равнищата на кръвната захар, като резервират захарните запаси в черния дроб и мускулите, и подтикват клетките ви да всмукват захарта от кръвта.

Освен това, BCAA може да оказват помощ за понижаване на умората, която чувствате по време на тренировки, намалявайки производството на серотонин в мозъка.

Кои са изгодите от приемането на ВССА?

BCAA ще отстранен умората по време на тренировки

Приемането на BCAA може да помогне за понижаване на физическата и умствената отмалялост. Проучванията, провеждани при хора, рапортуват с 15% по-малко отмалялост при тези, на които са дали BCAA по време на подготовка, спрямо тези, които са получили плацебо.

В допълнение, BCAA може да бъдат по-ефективни за понижаване на умората по време на подготовка при начинаещи, съпоставяне с подготвените хора.

Добавките с BCAA понижават мускулните болки

BCAA може да оказват помощ на мускулите, като понижат болката след подготовка.

Проведени са разнообразни изследвания, в които участниците е трябвало да оценят равнището на мускулните болки след осъществяване на избрана подготовка за мощ. Тези, които са приели добавки с BCAA, правят оценка равнището на мускулна болежка с 33% по-ниско от тези, които са приемали плацебо.

BCAA ще помогне за увеличение на мускулната маса

Много хора, които одобряват BCAA добавки, споделят, че задачата им е да усилят мускулната си маса. В последна сметка изследванията демонстрират, че BCAA в действителност задействат ензимите, виновни за мускулните разширения.

Някои изследвания демонстрират също, че добавките с BCAA могат да бъдат ефикасни за увеличение на мускулната маса, изключително в случай че те съдържат по- огромна част от левцин, съпоставяне с изолевцин и валин.

BCAA спомага за контролиране на тежестта

Аминокиселините с разклонена верига могат да оказват помощ за попречване на увеличението на тежестта, както и да се изгорят ненужните мазнини.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР