Днес американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна в Багдад,

...
Днес американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна в Багдад,
Коментари Харесай

Започва ариергардно посещение на Марк Еспър в Багдад

Днес американският министър на защитата Марк Еспър дойде в Багдад, откакто посети Саудитска Арабия и Афганистан, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Визитата идва в миг, когато Съединени американски щати и досегашните им съдружници разискват какъв брой време изтеглящите се от Североизточна Сирия американски военнослужещи ще останат в Ирак. В проектите на Еспър влизат срещи с иракския му сътрудник и с иракския министър председател, с които ще разиска прекратяването на американското военно наличие в Сирия.

Посещението на Еспър в Багдад става ден откакто Анкара и Москва се договориха, че сирийски и съветски войски ще бъдат разгърнати в Североизточна Сирия, с цел да изместят кюрдските Сили за отбрана на народа от границата с Турция.

Еспър към този момент съобщи, че съгласно сегашните американски проекти американските военни подразделения, напускащи Сирия, ще се трансферират в Западен Ирак и ще продължат да вземат участие в бойни дейности против Ислямска страна, с цел да попречат за нейното реанимиране в района. После той посочи, че военнослужещите ще бъдат там краткотрайно, до момента в който стане допустимо да се завърнат вкъщи. Но това " краткотрайно " още не е конкретизирано.

Днес Еспър сподели, че Съединени американски щати нямат проекти да останат в Ирак до безконечност.

Вчера иракските военни водачи обявиха, че американските военни, напускащи Сирия и насочващи се към прилежащ Ирак, нямат позволение да останат там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР