Днес, 9 юни 2020 г., на територията на област Пазарджик

...
Днес, 9 юни 2020 г., на територията на област Пазарджик
Коментари Харесай

14 души са задържани при полицейска спецакция в Пазарджишко

Днес, 9 юни 2020 година, на територията на област Пазарджик се организира Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност. В нея присъединяване взеха чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в гр. Пещера, гр. Пазарджик, гр. Септември, бранш „ Пътна полиция “ и Дирекция „ Жандармерия “. Акцията се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик. В нея вземат участие над 100 полицейски чиновници.

Главният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи - гл. комисар Ивайло Иванов посетиха през днешния ден с. Капитан Димитриево и с. Радилово във връзка със Специализираната полицейска интервенция. Те се срещнаха с кметовете на двете села, като показаха убеденост, че до края на годината при битовата престъпност ще има фрапантен спад.

,,Днес се организират такива интервенции на територията на 24 обитаеми места в страната'', сподели пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

,,Целта на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи е да покажат, че имаме предпочитание да защитим хората и да помогнем'', добави обвинител №1.

До края на годината ще има фрапантен спад на битовата престъпност, увери Гешев

,,Това е следващата акция, която организираме с прокуратурата. Тя е на територията на няколко региони ръководства в Пазарджишка област. Има адреси, на които са открити наркотични субстанции, оръжие, безакцизни артикули, като по тях ще бъдат формирани досъдебни производства. Доволен съм от резултатите от акцията'', сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов.

До момента за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани 14 лица на територията на гр. Белово, гр. Ветрен, гр. Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново. В хода на полицейските дейности са открити и конфискувани близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две противозаконни пушки и близо 300 патрона от друг тип и диаметър.

При инспекции в жилища и коли служителите на реда са разкрили саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол. Сред арестуваните е и престъпно проявен рецидивист, за който е открито,че е създател на две незаконни отнемания на леки коли и кражба на сумата от 1 060 лв. от търговски обект в гр. Пещера.

По случая са работили взаимно полицейски чиновници от районните ръководство в гр. Пазарджик и гр. Пещера. Той е засечен да ръководи откраднатия автомобил, марка „ Пежо “ - с централизация на алкохол в кръвта от 1,78 промила и под въздействието на наркотични субстанции. До момента екипите на „ Пътна полиция “ и „ Охранителна полиция “ взаимно със чиновници от Дирекция „ Жандармерия “ са направили инспекции на 675 моторни транспортни средства и 734 лица. За установените нарушавания са формирани 107 акта и 121 фиша.

В момента Специализираната полицейска интервенция продължава на територията на Пазарджишка област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР