Днес, 9 март, предстои първата среща, която слага началото на

...
Днес, 9 март, предстои първата среща, която слага началото на
Коментари Харесай

Старт на преговорите между ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ преди ротацията

Днес, 9 март, следва първата среща, която поставя началото на договарянията сред " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Срещата е планувана за 18 часа, съобщи dariknews.bg.

Ето и кои са договарящите от страна на ГЕРБ - Мария Габриел (главен преговарящ), Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Припомняме, че в последните дни се ускори напрежението сред двете обединения. Във вторник ГЕРБ показа съдружното съглашение, което предлага на ПП-ДБ. Акад. Николай Денков подава оставката си като министър председател по-късно денем, а в сряда Народно събрание я одобри единомислещо. Тогава от ГЕРБ дефинираха дейностите им с подаването и гласуването на оставката като " прибързани ".

От ПП-ДБ обявиха изрично, че не желаят избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи съществени рецензии към ПП-ДБ. Той разгласи, че договаряния ще има, само че не желае Мария Габриел да се усеща " послушко ". Според него решението за министрите би трябвало да е в нейните ръце.

Кирил Петков пък посъветва Борисов - в случай че желае да договаря, да отиде на срещата и го прикани да не дава прилагателни.

В петък Денков и Габриел се сплотиха към мнението, че идващите дни ще бъдат основни за договарянията. Според Денков би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се реализира единодушие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР