Днес, 9 април, от 14.00 часа до 20.00 часа се

...
Днес, 9 април, от 14.00 часа до 20.00 часа се
Коментари Харесай

АПИ спира тировете от 14 до 20 часа

Днес, 9 април, от 14.00 часа до 20.00 часа се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика.

Движението на МПС над 12 тона ще е лимитирано по следните посоки:
- автомагистралите;
- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
- път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала „ Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " ;
- път I-4 п. в. „ Коритна " - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " - София;
- път I-9 Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път на град София;
- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика през Владая - по път I-1 (Е-79), на 9 април от 10.00 часа до 20.00 часа ще има две ленти за прибиращите се към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин ".

На 9 април от 14.00 часа до 20.00 часа на Автомагистрала „ Люлин ", в сектора от км 9+350 до км 10+875, ще има две ленти за придвижване в посока София и една за Перник. Целта е облекчение на трафика и повишение на сигурността на придвижване в региона на активизиралия се свлачищен развой при км 9+600 на автомагистралата. Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта от 50 км/ч.

Алтернативният маршрут за тежкотоварни коли до 12 тона е по път I-1 от пътен възел Драгичево – Владая – София и назад, а за леки коли по път III-1801 Перник - Мало Бучино - Суходол и назад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР