Днес, 8 март (вторник), от 21:10 ч. БНТ 2 ще

...
Днес, 8 март (вторник), от 21:10 ч. БНТ 2 ще
Коментари Харесай

БНТ 2 излъчва пряко от Париж концерта за мир Обединени за Украйна 2022

Днес, 8 март (вторник), от 21:10 ч. Българска национална телевизия 2 ще излъчи директно от Париж специфичен концерт за мир под надпис " Обединени за Украйна 2022 ". Средствата, събрани по време на събитието, ще бъдат предоставени на Червения кръст за оказване на поддръжка на бедстващите поданици на Украйна и украинските бежанци в Европа.

В благотворителния концерт във френската столица ще вземат присъединяване редица международно приети музиканти като пианистката Хатия Буниатишвили, звездите на френската известна сцена Барбара Прави, Карла Бруни, Жулиен Клерк и други. Събитието е проведено от Европейския съвет за радио и телевизия, FR2 И Radio France.



От 21:10 ч. българско време онлайн в интернет ще бъде излъчен още един концерт – този в Любляна на част от Младежкия симфоничен оркестър на Украйна.

Младите музиканти са дружно в словенската столица предвид на настоящата конюнктура в Украйна. В рамките на концерта, от границата на Украйна с Молдова и от границата на Украйна с Полша, ще се включат украински кореспонденти, ще бъдат излъчени и специфични репортажи от Киев, от център „ Каритас “, както и от бежанските центрове в Словения.

Репертоарът на концерта в Любляна включва украински фолклорни песни, някои от най-популярните песни срещу войната като „ Imagine “ на Джон Ленън, песента от Евровизия „ Малко мир “ и други.

Зрителите от целия свят ще могат да проследят събитието онлайн ТУК:.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР