Днес, 7 ноември, стартира Седмицата на бащата под егидата на

...
Днес, 7 ноември, стартира Седмицата на бащата под егидата на
Коментари Харесай

Седмицата на бащата започва днес, 7 ноември, под егидата на Асоциация Родители

Днес, 7 ноември, започва Седмицата на бащата под егидата на  Асоциация Родители. Седмицата продължава до 13.11.2022, изпълнена с доста смислени и занимателни моменти.

За задачата уредниците са подготвили няколко любопитни интензивности, измежду които и забавно предизвикателство към родителите под надпис „ Безценно с баща “ (#БезценноСТатко).  Защото времето, което един татко прекарва с детето си, е скъпо.

Бащите, които желаят да се включат в него, ще би трябвало да снимат къси видеа (30 сек.-1 минута),

които да покажат по какъв начин те най-вече обичат да прекарват времето си с децата. Татковците ще имат необятно поле за деяние – тематиките им могат да обгръщат всевъзможни аспекти от техните скъпи мигове в забързаното всекидневие, а като примерни хрумвания могат да употребяват – „ Обичам да рисувам с тате “, „ Обичам да катеря върхове с тате “, „ Обичам да сготвям с тате “, „ Обичам да строя лего с тате “, „ Обичам да играя баскетбол с тате “ и други



Посланици на акцията тази година ще бъдат радио и телевизионният водещ Драгомир Симеонов,

стендъп комикът Георги Николов (Жорони) и учителят и комуникатор на просвета Явор Денчев. Чрез своя образец тримата татковци ще слагат още веднъж тематиката за положителното бащинство. Съдейки от своя опит като бащи,  те ще ни споделят какво е за тях родителството, към какво се стремят и защо мечтаят като бащи, какво им липсва. Разговорът сред тримата татковци ще бъде излъчен онлайн онлайн по време на Седмицата на бащата. Те също ще зарадват почитателите си със свои видеа на скъпите им мигове с децата.

Участниците в предизвикването ще би трябвало да изпратят видеата си до 8.11.2022 година като известие на фейсбук страницата на Асоциация Родители и на тази на Да бъдеш татко На лотария при започване на акцията ще бъдат изтеглени 20 татковци, които ще завоюват киновечер с техните малчугани. Киноподаръкът е прожекция на „ Малкият Никола “ – превъзходен филм за дребни и огромни, показан тази година на фестивала „ Синелибри “.

В рамките на Седмицата на бащата Асоциация Родители е подготвила и други начинания – ще разпространява тематиката за двумесечния отпуск за татковци, позволен от тази година със закон, ще спомага с хрумвания и ноу-хау и за интензивности, отдадени на татковците, в учебните заведения и детските градини.

Всеки може да стане татко, само че да бъдеш баща е задача, и то нелека, за цялостен живот. В нея има доста отговорност и грижи, само че и доста любов, игри и скъпи мигове. Кратките скъпи моменти с баща са в действителност тези, които децата помнят, когато пораснат. Затова и тазгодишната акция се обръща точно към тях.

Нека предизвикването „ Безценно с баща “ стартира през днешния ден!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР