Днес, 6 ноември, Съединените американски щати гласуват на т.нар. междинни

...
Днес, 6 ноември, Съединените американски щати гласуват на т.нар. междинни
Коментари Харесай

Американците отиват на избори без да се оплакват прекалено от Русия и Китай

Днес, 6 ноември, Съединените американски щати гласоподават на така наречен междинни избори, при които ще избират 35 от общо 100 членове на Сената, както и напълно нов състав на Камарата на представителите на Конгреса. Ще се гласоподава за 39 държавни и териториални шефове, както и 6073 щатски конгресмени и сенатори, съдии и членове на учебните окръжни препоръки. Дотук републиканците имат болшинство и в двете камари на Конгреса.
Същевременно американските правоохранителни органи споделиха, че не са отчели сполучливи пробиви на изборната инфраструктура, само че считат, че Русия и други страни не престават да вършат опити да повлияят на мнението на американците в навечерието на междинните избори.
" Към днешна дата не сме поправили пробивите в изборната ни инфраструктура, което би могло да докара до попречване на изборния развой, промени в преброяването на гласовете или в смяна на процеса. Американците обаче би трябвало да бъдат нащрек, тъй като задгранични субекти, в частност Русия не престават да вършат опити да повлияят на публичното мнение и усещането на гласоподавателите, като посяват раздори ", се оповестява в общ документ на министъра на вътрешната сигурност, на правораздаването, ръководителя на ФБР и ръководителят на Националната разследваща организация (АНС).
В 05:00 часа локално време (12:00 часа българско) ще се отворят изборни секции във Върмонт. В Ню Йорк гласуването ще стартира един час по-късно и ще завърши със закриването на изборните секции в Хаваи в 18:00 ч. локално време (06:00 часа в България на 7 ноември). Първите предварителни резултати от гласуването в щатите по източното крайбрежие на Съединени американски щати се чакат към 01:00 часа българско време на 7 ноември.
Доналд Тръмп към този момент съобщи, че " тези избори са референдум по въпроса за мен ". През последните дни преди изборите президентът отпътува за Флорида, Джорджия, Мисури, Монтана, Тенеси, Западна Вирджиния, т.е. тези щати, в които позициите на републикански претенденти са уязвими. Според анкета, извършена от NBC и The Wall Street Journal в навечерието на гласуването, 46% от американците правят оценка позитивно президентството на Тръмп, 52% му дават негативна оценка. А съгласно изследване, извършено в деня преди гласуването от телевизионната компания ABC взаимно с The Washington Post, 76% от записаните гласоподаватели са решени да отидат в изборните секции, 12% евентуално ще упражняват правото си на глас и единствено към 10% не са сигурни, че ще вземат присъединяване в гласуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР