Днес, 6 декември 2022 г., главните прокурори на Румъния и

...
Днес, 6 декември 2022 г., главните прокурори на Румъния и
Коментари Харесай

Иван Гешев разговаря с главните прокурори на Румъния и на Словения

Днес, 6 декември 2022 година, основните прокурори на Румъния и България - Габриела Скутеа и Иван Гешев, организираха двустранна среща след края на Международната конференция „ STOP HATE SPEECH “, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Прочетете още
Основна тематиките на диалога бяха пълномощията на двете прокуратури при следствие на проведени незаконни групи и корупционни закононарушения, както и ограниченията, които всяка от двете прилежащи страни подхваща по отношение на настоящите провокации в района.

Иван Гешев изрече специфична признателност на Габриела Скутеа за съдействието й по бързия трансфер на рейсовете със съпруги и деца на украински прокурори и правосъдни чиновници от Одеса и района, които през м. март 2022 година бяха настанени в база на Прокуратурата на Република България. Главният прокурор Иван Гешев и румънският му сътрудник Габриела Скутеа означиха и позитивния резултат от работещия механизъм за продан на информация, в това число и по съответни следствия, в наказателноправното съдействие. 

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира работна среща и с основния прокурор на Република Словения. Тя се организира в Съдебната палата в София. По време на диалога бяха разисквани въпроси, свързани с взаимоотношението сред българската и словенската прокуратура, реализирано в духа на професионализъм и обща ангажираност на институциите в битката с трансграничната престъпност и използването на ефикасни средства за нейното попречване и гонене. И двете страни показаха взаимно удовлетворение от положителното съдействие и постигнатото досега.

Главният прокурор на Република Словения Драго Шкета е в София по покана на Иван Гешев за присъединяване в Международната конференция „ STOP HATE SPEECH “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР