Днес 50 бъдещи медицински сестри прекрачиха прага на Националната спортна

...
Днес 50 бъдещи медицински сестри прекрачиха прага на Националната спортна
Коментари Харесай

Днес 50 бъдещи медсестри прекрачиха прага на Националната спортна академия

Днес 50 бъдещи медицински сестри прекрачиха прага на Националната спортна академия (НСА), оповестиха от висшето учебно заведение, което приема първия си випуск студенти за образование по тази специалност.

Бройките, отпуснати по държавна поръчка, са напълно запълнени, измежду първокурсниците има и няколко момчета, допълниха от НСА.

Обучението по специалността здравна сестра е оригиналност за академията, само че стъпва въз основата на над 70-годишни обичаи в друга здравна специалност – кинезитерапията. В тази област спортната академия има построена школа и преподаватели с опит, които ще бъдат потребни и на бъдещите медсестри.

Освен тях в преподаването са ангажирани и други преподаватели по разнообразни дисциплини, а въз основата на сключен договор главната и зам.-главната сестри на огромна университетска болница ще бъдат ангажирани директно с подготовката на студентите, главно с практическия аспект на образованието им.

Отличниците от болничното заведение по време на следването, а най-добре представилите се ще могат да намерят и професионална реализация в нея след дипломирането си, припомниха от НСА.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР