Днес, 5 октомври 2022 г., Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди

...
Днес, 5 октомври 2022 г., Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди
Коментари Харесай

След експлозията в Арсенал: Започва проверка на оръжейни заводи и складове в 6 области

Днес, 5 октомври 2022 година, Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди да бъде осъществена инспекция по реда на надзора за правда във всички предприятия и места за произвеждане и предпазване на оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения на територията на апелативния правосъден регион, който включва областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Това става по предписание на Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив.

Проверката ще бъде предоставена от шестте окръжни прокуратури в района – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, на съответните контролни органи – дирекциите „ Инспекция по труда “ и на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи във връзка със съблюдаване на нормите по Закона за здравословните и безвредни условия на труд и на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Целта е да се откри съблюдават ли се изискванията и реда за осъществяване на периодически образования и инструктажи на служащите и чиновниците в тези предприятия по разпоредбите за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд, както и софтуерните указания за работа с оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения. Ще се ревизира и дали длъжностните лица извършват отговорностите си по горепосочените два закона и издадените на тяхна база подзаконови нормативни актове.

Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР