Днес 48 години навършва президентът на Българския футболен съюз Георги

...
Днес 48 години навършва президентът на Българския футболен съюз Георги
Коментари Харесай

Президентът на БФС Георги Иванов празнува рожден ден

Днес 48 години навършва президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов!
Прочетете още
Той е роден на 2 юли 1976 година в Пловдив. Син е на легендата на Ботев (Пловдив) Александър Иванов. Прави първите си стъпки във футбола в школата на различен пловдивски клуб – Локомотив, с който дебютира и в мъжкия футбол. През 1997 година е притеглен в състава на Левски, с цел да се трансформира в един от най-резултатните футболисти на „ сините “ за всички времена. При първия си престой на „ Герена “ (1997-2002) печели три пъти шампионската купа на България, три пъти националната купа на страната, става голмайстор на „ А “ група през 2001 година и е определен два пъти за футболист №1 (2000 и 2001 г.).

Отличните му изяви го вършат трансферна цел на редица изтъкнати европейски клубове. През 2002 година френският Рен заплаща рекордните в историята на Левски 4,1 млн. евро за нападателя. Година по-късно Гонзо се завръща в Левски, а по-късно продължава кариерата си в Турция с екипите на Самсунспор и Газиантепспор. През 2006 година за трети път облича фланелката на Левски и печели четвърта шампионска купа на България. През януари 2007 година приема офертата на хърватския Риека (34 мача, 6 гола), а година и половина по-късно за четвърти път повежда нападението на Левски. Печели шампионската купа на България и отбелязва рекордното си 15-то попадение във безконечното дерби против ЦСКА.

За националния отбор Георги Иванов дебютира през 1996 година при успеха над Люксембург с 1:0. Играе 34 мача и отбелязва 4 попадения с екипа на „ лъвовете “. Част от състава на България на Мондиал`98 във Франция.

След края на дейната си кариера става шеф на Левски, а след това и треньор. Освен „ сините “, води два пъти и варненския Черно море. Прекарва сполучлив интервал като състезателен шеф на Локомотив (Пловдив), а от началото на 2022-а е механически шеф на Българския футболен съюз.

През март 2024 година е определен за президент на БФС.

Българският футболен съюз честити празника на Георги Иванов и му желае здраве, шанс и още доста триумфи, написаха от централата. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР