Днес 34-годишният полицай Петър Попов трябваше да празнува имен ден

...
Днес 34-годишният полицай Петър Попов трябваше да празнува имен ден
Коментари Харесай

Днес един полицай трябваше да празнува Петровден. Но сега е между живота и смъртта!

Днес 34-годишният служител на реда Петър Попов трябваше да чества имен ден дружно със брачната половинка си и двете си дъщерички - на 1 и 3 години. Но самозабравили се локални феодали от Пазарджишко го изпратиха в болница, където лекарите се борят за живота му. Не е ясно дали ще оцелее, тъй като побоят, който двама братя от село Пищигово е толкоз тежък, че към този момент трети ден той е в кома.

33-годишният Димитър Ганчев и брат му Дамян Ганчев /39/ са мъжете, пребили съвсем до гибел Попов.

Както нападателите, по този начин и жертвата им живеят в село Пищигово. До съдбовния конфликт се стигнало откакто служителят на реда, прибирайки се към къщи направил забележка на шумна компания, която макар късния час вдигала мощен звук. Поводът за тържеството било раждането на дете на Димитър Ганчев.

Ядосани, че някой си е разрешил да се намеси в празника, братята скочили и се нахвърлили върху Петър. За разлика от служителя на реда, двамата били с доста по-едри от него. Свалили го на земята и почнали да го ритат в главата. Побоят бил съвсем до гибел.

Петър е откаран в болничното заведение в Пазарджик с тежка черепно- мозъчна контузия, а положението му е толкоз тежко, че не може да бъде превозен, защото всяко по-рязко придвижване може да бъде смъртоносно за него. Освен другите контузии, той е с хематом на главата, който лекарите вършат всичко допустимо да овладеят.

Двамата братя не са осъждани, само че съгласно хора от региона те редовно дерибействат там. В автомобила на единия са открити синя полицейска лампа и сирена.

На този декор, сътрудниците от Специализираните полицейски сили разказват Попов като спокоен и учтив мъж. Негови сътрудници от цялата страна непрестанно наблюдават положението му и заявяват, че са подготвени да оказват помощ неотложно с пари или с кръв.

Вчера с предписание на прокурор от Пазарджик в ареста за 72 часа е оставен Димитър, който е притеглен към наказателна отговорност.

Случаят с пребития служител на реда за следващ път демонстрира по какъв начин неналичието на редовно полицейско наличие в дребните обитаеми места покачва възприятието за безотговорност. Местните феодали, чиито имена се знаят добре, се възползват от общата неустановеност в обществото, от малки врати в законите и тромавото правораздаване, с цел да държат в боязън и подчиняват хората, да ги слагат във всевъзможни зависимости. А който не е склонен - получава ритник в главата.

Въпреки, че към този момент сме 2022 година, в някои от тези места живеят още в 90-те. Примерите за това са всекидневие. Прокурорски наследник пребива хора по улиците на Перник, а " оператор " снима " подвизите " му. Синът на кмета на Панагюрище изпраща ужасяващи закани на хора в интернет, атакува служители на реда, нарушава законите.

Тези хора са недосегаеми. Правосъдието за тях е досадна детайлност, те не дължат пояснение нито на управляващите, нито на обществото. Минават през всичко и всички, вилнеят безнаказано.

А вместо с младежи, които да работят на терен, Министерство на вътрешните работи се цялостни с пенсионери, които седейки добродушно зад бюрата си, получават и заплата, и пенсия. Те няма по какъв начин да бъдат нападнати, тъй като нямат работа на улицата.

А за децата на Петър Попов през днешния ден ще бъде един доста печален ден.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР