Днес - 31 декември, изтича срокът, в който родителите могат

...
Днес - 31 декември, изтича срокът, в който родителите могат
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на декларации за данъчни облекчения на родители

Днес - 31 декември, изтича срокът, в който родителите могат да възползват по-високите данъчни облекчения посредством работодателя си по главно трудово правно отношение, напомнят от Националната организация по приходите (НАП).

За задачата те би трябвало да подадат декларация пред своя началник в период до 31 декември тази година. В този случай работодателят може да им възвърне до края на януари 2022 година удържания допълнително налог за 2021 година Данъчната отстъпка е доста по-висока спрямо предишни години и се ползва еднократно единствено за приходите от 2021 година

Изчислението на сумата за приемане се прави въз основа на облагаемите приходи на родителите

през 2021 година Сумите, с които е допустимо да се понижи общата годишна данъчна основа при прилагане на данъчно облекчение за деца са: 4500 лева за едно дете, 9000 лева за две деца и 13 500 лева за три и повече деца, като родителите ще получат надлежно до 450 лева за едно дете, до 900 лева за две и до 1350 лева за три и повече деца.

За развъждане на едно дете с увреждания понижението за тази година е в размер на 9000 лева, като сумата за приемане е 900 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР