Днес, 30.10.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград

...
Днес, 30.10.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград
Коментари Харесай

Разследват контрабанда на 91,5 килограма марихуана от Гърция в България

Днес, 30.10.2023 година, по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Н.М. (на 59 години), притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Около 06,10 ч. на 27.10.2023 година митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ са спрели за инспекция влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата товарен автомобил с българска регистрация.

При сканирането на транспортното средство и товара е била набелязана зона с подозрителна компактност в дъното на ремаркето. При осъществената щателна митническа инспекция митническите чиновници са разкрили във фабричните кухини в пода на ремаркето 81 пакета, съдържащи суха тревиста маса. Общото им тегло е 91,500 кг. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана.

В хода на следствието е открито, че влекачът и полуремаркето са благосъстоятелност на комерсиално сдружение със седалище в гр. София.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР