Днес - 29 октомври, е първият тур на изборите за

...
Днес - 29 октомври, е първият тур на изборите за
Коментари Харесай

Местни избори 2023: България гласува за кметове и общински съветници

Днес - 29 октомври, е първият тур на изборите за кметове и общински съветници. Гласуването стартира в 7.00 часа и би трябвало да завърши в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде продължен по преценка на Централната изборна комисия (ЦИК), в случай че в 20.00 часа пред изборните пространства има искащи да гласоподават, само че удължаването може да е най-вече с един час - до 21.00 часа.

" Гласувах за това София да бъде ръководена по-добре, от хора, които могат и знаят, от екип с инженери, архитекти, IT експерти, които могат да създадат София доста по-красива и чиста и в която желаеме да живеем; децата ни да имат детски градини и учебни заведения и да бъде естествен европейски град ". Това съобщи министър председателят Николай Денков откакто гласоподава на локалните избори през днешния ден.

Той отхвърли да разяснява тематиката за анулация на машинния избор. " Разберете, хора, от вашия глас зависи какъв ще бъде града или селото, в които живеете след една, след две, след три и след четири години ", съобщи министър-председателят. Денков прикани всички да излязат и да гласоподават. " Хората би трябвало да са спокойни, че в случай че гласоподават, техният избор ще бъде вярно отразен ", увери Денков. По думите му, има места, на които единствено гласоподаване с хартия, може да се отрази. Заради това министър председателят акцентира още веднъж, че колкото повече хора излязат и гласоподават, толкоз по-малко ще бъдат и изборните злоупотреби.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР