Днес, 28.04.2022 г., се проведе осмата среща на Постоянната конференция

...
Днес, 28.04.2022 г., се проведе осмата среща на Постоянната конференция
Коментари Харесай

Постоянната конференция на прокурорите скочи срещу закриването на спецправосъдието

Днес, 28.04.2022 година, се организира осмата среща на Постоянната конференция на прокурорите, работещи против проведената престъпност, корупцията и тероризма от 12 европейски страни , оповестяват от организацията. Секретариат на тази конференция е и българската Специализирана прокуратура.

Форумът бе отдаден на закриването на профилираното правораздаване в България. Участниците в срещата показаха единомислещо поддръжката си за българската Специализирана прокуратура и нейните магистрати . Изразено бе общо мнение, че закриването на профилираното правораздаване в страната ще има отрицателни последствия върху взаимната и самостоятелната работа на всяка от прокуратурите-участнички в Постоянната конференция, както и върху международноправното съдействие като цяло.
 Обнародваха в Държавен вестник закриването на спецправосъдието
Обнародваха в Държавен вестник закриването на спецправосъдието

Промените ще влязат в действие три месеца след тяхното обявяване

Изтъкнато бе, че специализацията в противодействието на проведената престъпност би трябвало да се поддържа и развива, а не да се закрива , което би било стъпка обратно. Специализацията в правораздаването е значима за всяка обособена страна, изключително когато е на пътя на разнообразни трансгранични незаконни канали, само че и за всички.

По мотив закриването на профилираното правораздаване у нас участниците в срещата оповестиха, че ще изготвят публично документално мнение в най-кратък период.

Припомняме, че този месец народните представители гласоподаваха на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт и закриха профилираното правораздаване . Това е част от правосъдната промяна, за която се бори ръководещата коалиция.
 Край на профилираното правораздаване, 122 гласа
Край на профилираното правораздаване, 122 гласа " за "

Точно една година след първото внасяне на законопроекта за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР