Днес, 27 септември, гласуват за кмет на кметство и кмет

...
Днес, 27 септември, гласуват за кмет на кметство и кмет
Коментари Харесай

Частични местни избори - в Септември има интересна ситуация

Днес, 27 септември, гласоподават за кмет на кметство и кмет на община в 21 обитаеми места в страната. Най-много хора ще отидат до урните в градовете Стрелча и Септември.
Изборите се организират при прецизни противоепидемични ограничения. В секциите изборните комисии обезпечават маски за гласоподавателите.
 Кметът на Септември Марин Рачев предварително и наложително си потегля от поста си Кметът на Септември Марин Рачев предварително и наложително си потегля от поста си
По предписание на Върховния административен съд Общинската изборна комисия в Септември би трябвало довечера предварително да приключи ма...
БГНЕС напомня, че Общинската изборна комисия (ОИК) в Септември приключи през март предварително пълномощията на кмета поради. Той беше махленски от Комисията за противопоставяне на корупцията, че в предходния си кметски мандат е трансформирал статут на горски парцел за градеж на хотел, благосъстоятелност на майка му. От ОИК в Стрелча оповестиха, че са регистрирани трима претенденти, в Септември е един, а за кметския стол в с. Аканджиево се явяват двама.
Това е втори мандат на Рачев. През 2015 година той бе повдигнат за кмет от ГЕРБ, а през 2019 година бе подсилен от коалиция „ Обединени земеделци ”, в която участваха ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ.
За изборите в неделя на негово място е издигната кандидатурата на брачната половинка му Васка Рачева. Тя е и единственият претендент за кмет на града. Общинската изборна комисия записва за присъединяване в конкуренцията четири политически партии, измежду които и Българска социалистическа партия. Те обаче не издигнаха претенденти за кмет на общината. Васка Рачева ще се яви като самостоятелна на идните избори.
Изборите трябваше да се състоят през април, само че бяха отсрочени поради пандемията от ковид и въведеното изключително състояние. А Рачев има и още един конфликт с правораздаването, само че той не е приключил - вижте по-долу какъв.
 Кметът на Благоевград Румен Томов дефинитивно се раздели с поста си, ще би трябвало отново да има избори Кметът на Благоевград Румен Томов дефинитивно се раздели с поста си, ще би трябвало отново да има избори
Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело № 5/2020 година, с което отхвърли настояването на тричленен състав на Върхов...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР