Днес, 25 август, министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна

...
Днес, 25 август, министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна
Коментари Харесай

Тагарев изрази подкрепа за европейското бъдеще на РСМ пред посланичката на страната у нас

Днес, 25 август, министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска.

Министър Тагарев и дипломат Поповска показаха удовлетворение от положителното съдействие и натоварен политически разговор в региона на защитата, както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО.

Приносът на Северна Македония към ограниченията за увеличаване на Източния фланг посредством присъединяване в Многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова страна Италия, бъдещото развиване на бойната група до равнище бригада, както и предпочитаното значение на транспортната съгласуваност бяха измежду обсъжданите тематики.

В диалозите министър Тагарев изрази поддръжка за европейското бъдеще на Северна Македония при осъществяване на поетите задължения и акцентира значимостта му освен за двустранното ни съдействие, само че и за сигурността и развиването на целия район.

Друга значима тематика беше дългогодишното съдействие по линия на образованието и образованието в областта на сигурността, и опциите това съдействие да се развива все по-интензивно, както във връзка с образованието в разнообразни специалности, в това число на военни лекари, по този начин и по линия на планове за научни проучвания с европейско финансиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР