Днес, 25 април, е последният срок, в който учениците от

...
Днес, 25 април, е последният срок, в който учениците от
Коментари Харесай

Последен ден за участие в Националната олимпиада по Scratch и Roblox

Днес, 25 април, е последният период, в който учениците от I до VII клас могат да.

Участието е изцяло гратис, а спечелилите ги чакат PlayStation 5, LEGO конструктори, гейминг външна страна и други награди.

Организаторите на събитието Фондация Advance Web Education показват че надпреварата има за цел да насърчи идващото потомство софтуерни запалянковци и новатори на България.

Олимпиадата се провежда в две категории:

Категория Scratch

В категорията Scratch възпитаници от I до IV клас могат да основават анимации или игри, представящи техния роден град. Това е отлична опция за дребните фенове на технологиите да развият своето креативно мислене и механически умения, до момента в който опознават историята и неповторимите качества на родното си място. С помощта на Scratch и блоковото програмиране, сходен вид планове стават налични и занимателни за правене даже за деца без предходен опит.

Категория Roblox

По-големите участници, от IV до VII клас , могат да употребяват Roblox Studio, с цел да основат терен в известната игра, който показва тяхната мечтана визия за родния им град. Това предизвикателство разрешава на участниците да приложат своето въображение и креативност, до момента в който учат правилата на игровия дизайн.

Крайният период за е 25 април , а резултатите ще бъдат оповестени на 21 май. За да станете част от олимпиадата, посетете уеб страницата на Advance Web Cup и следвайте инструкциите за регистрация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР