Днес, 24 януари, депутатите ще разискват внесения от БСП вот

...
Днес, 24 януари, депутатите ще разискват внесения от БСП вот
Коментари Харесай

Започват дебатите за вота на недоверие

Днес, 24 януари, депутатите ще разискват импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов за неуспеха на политиката в региона на околната среда и водите.
Точката е първа в дневния ред на народните представители. Това е четвъртият избор на съмнение към кабинета. Гласуването ще е в сряда, 29 януари, прецизира БГНЕС. Съгласно правилника за активността на Народно събрание, гласуването се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.
За момента Българска социалистическа партия получи поддръжка само от Движение за права и свободи. Двете партии разполагат общо със 104 гласа. От " Воля " на Веселин Марешки не споделиха съответно нищо, а от " Атака " не почетоха поканата на социалистите за диалози.
В 40-те страници претекстове от Българска социалистическа партия споделят, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна заплаха това число да пораства. Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в бунище. Според водача на левицата Корнелия Нинова даже да се откри решение на рецесията в  Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч.
" Провалът на държавното управление на Борисов към този момент не е единствено вътрешен. Това е неуспех във връзка с европейското бъдеще на България. Сега е моментът освен да желаяме смяна посредством свалянето на кабинета „ Борисов “, само че и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите претекстове. Това е една цялостна визия за развиване на зелена стопанска система, зелени градове и съответни ограничения във всяка от трите области – нечистия въздух, боклуците и решаването на казуса с ръководството на водните запаси на България ", съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.
За да бъде сполучлив вотът, за него би трябвало да гласоподават 121 депутати. Това все още наподобява малко евентуално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР