Днес /24 октомври/, всички, които събират пластмасови капачки могат да

...
Днес /24 октомври/, всички, които събират пластмасови капачки могат да
Коментари Харесай

Днес събират „Капачки за бъдеще“ във Враца

Днес /24 октомври/, всички, които събират пластмасови капачки могат да ги предадат, оповестиха уредниците на благотворителната акция „ Капачки за бъдеще” - Лазар Радков и Мартина Йорданова. Мястото за предаване на събраните капачки за Враца е паркингът на магазин "Кауфланд ", от 10 до 14 часа.
Кампанията единствено за 3 години събра и рециклира над 400 000 кг пластмасови капачки. Само в първите 2 години от начинанието със средствата от всички дарения, те съумяха да дарят 22 кувьоза в общински лечебни заведения, а от началото на 2020 година до момента и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 лечебни заведения в страната.
Освен средства, идеята сплотява и стотици хора от цялата страна, които провеждат доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в транспортните средства, като всеки може да вземете присъединяване.
От акцията припомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват за здравна инсталация
"Капачки за бъдеще " молят жителите да бъдат виновни към себе си и близките, като съблюдават противоепидемичните ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР