Днес, 23 юни 2020 г., на територията на гр. Сандански

...
Днес, 23 юни 2020 г., на територията на гр. Сандански
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за спецоперацията в Сандански

Днес, 23 юни 2020 година, на територията на гр. Сандански и други селища в района чиновници на ГДБОП и ТСБОП-Благоевград под управлението Специализираната прокуратура и със съдействието на Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи правят дейности по следствие на проведена незаконна група, основана за за разпространяване на опиати в района и страната.

Спецакция в Сандански против дрогата и битовата престъпност

Задържани са пет лица, за които са събрани доказателства, че са взели участие в незаконната група, шести съпричастен с незаконната активност изтърпява наказване по предишно наказание.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 25 адреса и коли, осъществени са и 10 персонални обиска.

Намерени и конфискувани са опиати, телефони, огромно количесттво пари – над 180 000 евро и 56 900 лв.. Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2017 година, като се е занимавала с разпространяването на разнообразни типове опиати – кокаин, хероин, марихуана. Досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура против участниците в незаконното съдружие е формирано през юни 2019 година

На 21 януари 2020 година екипи на Гранично полицейско ръководство в Петрич задържат в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват опозиция и безрезултатно пробват да избягат.

В двете къщи, населявани от участниците, са открити и конфискувани 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг. с почистени сухи канабисови съцветия, готови за разпространяване. Четиримата арестувани са привлечени към наказателна отговорност.

Останалите участници в групата, множеството от които престъпно проявени, не престават незаконната си активност до задържаето им на 23 юни 2020 година
3

Предстои наблюдаващият делото прокурор да реши какъв брой от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по отношение на кои да бъде поискано от Специализирания углавен съд налагане на ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “.

Процесуално-следствените дейности по досъдбното произвеждане не престават. Едновременно с това, под наблюдението на прокуратурата, през днешния ден, 23 юни 2020 година, на територията на град Сандански и село Склаве се организира и профилирана полицейска интервенция против така наречен стандартна престъпност. Служители на бранш "Противодействие на престъпната престъпност ", Специализирани полицейски сили при ОДМВР - Благоевград и ПРУ – Сандански направиха инспекции на 12 адреса, 88 моторни транспортни средства и 125 души. Задържани са 5 лица.

Повдигнато е едно обвиняване за кражба (престъпление по чл.195, ал.1 т.4 от НК).

Съставени са 5 акта за открити административни нарушавания и са издадени 15 фиша по Закона за придвижването по пътищата. В частен дом в града е открита суха, тревиста маса – канабис. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354 а, алинея 3 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР