Днес, 22 април 2021 г., Община Белене откри водородна система

...
Днес, 22 април 2021 г., Община Белене откри водородна система
Коментари Харесай

Община Белене откри водородна система, целяща повишаване на енергийната ефективност

 Днес, 22 април 2021 година, Община Белене откри атомна система за произвеждане на високо енергийно гориво за повишение на енергийната успеваемост, оповестиха за Varna24.b g от институцията. Системата е интегрирана към отоплителната апаратура на постройката на общината. Внедряването на високо енергийното водородно гориво е част от плана " Водородна община за зелено бъдеще “ и е стъпка от амбициозната тактика на община Белене за висока енергийна успеваемост и декарбонизация на производството на топлинна и електрическа сила.

" Водени от европейската политика на Зеления пакт и Водородната тактика на Европа, община Белене подхваща тази първа крачка, с цел да подсигурява по-чист въздух и по-качествен живот на своите жители, както и висока енергийна успеваемост за по-добро потребление на ресурсите, “ съобщи кметът Милен Дулев.

Интегрираната система е артикул на новаторска българска компания – производител на електролизьори със лична технология за рандеман на водородпо метода импулсна електролиза. Системата съставлява апаратура за оптимизация на  горивните процеси чрез акомодация на " рецептата на горене “ посредством прибавяне на водород и О2, създадени на място. Системата е изцяло автоматизирана и работи самостоятелно без потребността от оператор, като контролира производството и подаването на водородното гориво със лични програмен продукт и електроника за ръководство.В резултат от работата на системата доста ще намалеят разноските за стандартно гориво в границите на 30-45% и отделяните нездравословни излъчвания с към 30%.

" Местните управляващи са тези, които ще " доведат " изгодите от водородните технологии до всеки един от нас като жители. Затова за нас е извънредно мотивиращо да работим дружно с общини с новаторска визия и стратегическо мислене като община Белене. Благодарим за доверието, “ съобщи шефът на " Грийн Иновейшън ".

На откриването участваха  изпълнителният шеф на НСОРБ госпожа Силвия Георгиева и доктор Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР