Днес, 21 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша трима

...
Днес, 21 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша трима
Коментари Харесай

Битката за БНТ: Само Валерий Тодоров не се оплака предварително от липса на пари

Днес, 21 август, Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша трима от шестимата претенденти за нов общоприет шеф на Българска национална телевизия, които действително имат шансове за поста – Валерий Тодоров, Тома Иванов и Сашо Йовков. Утре, 22 август, следва чуването на Иван Гарелов, Емил Кошлуков и Константин Каменаров, а на 23 август Съвет за електронни медии би трябвало да каже дали и кой ще оглави Българска национална телевизия на мястото на Вяра Анкова.
Организацията в работата е най-сериозният проблем на Българска национална телевизия, а не хроничният дефицит на пари. Това съобщи Валерий Тодоров, считан от мнозина и посочен даже по време на чуването от члена на Съвет за електронни медии Мария Стоянова като индивидът с максимален опит що се отнася до ръководството на публични медии. Припомняме, че Тодоров беше два мандата отпред на Българското национално радио.
Според Тодоров казусът с парите преди всичко може да бъде решен с възстановяване на организацията на работа. Той смята, че сериозният разбор би посочил къде в малкия екран недостигат пари и за какво, както и къде има, само че се харчат ненужно повече. Когато са изчистил целите си и имаш визия какви дивиденти ще ти донесе даден артикул, можеш даже да влезеш в недостиг, щом знаеш, че има по какъв начин да го компенсираш, гласеше още тезата на Тодоров. Той стартира и отдавнашната си концепция Българска национална телевизия и БНР да се слеят, което ще помогне във връзка с финансирането, а ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова категорично акцентира по какъв начин в БНР парите стигат, тъй като на предходното чуване за общоприет шеф на медията нямало претендент, който да се е оплакал от финансов дефицит. Тодоров видя опция за повече доходи за Българска национална телевизия от реклама на спорт, защото там законът разрешава на публичната медия да се съревновава с комерсиалните медии. Пълната презентация на Тодоров вижте ТУК!
За неналичието на пари заприказва различен от претендентите – Тома Иванов, който изрази вяра, че най-малко в този момент, за разлика отпреди години, нямало корпоративна взаимозависимост, като не пропусна да каже по какъв начин когато е бил изпълняващ длъжността на общоприет шеф на Българска национална телевизия малкия екран постигнала остатък. И изясни, че не е изработил идея за развиване и ръководство на Националната телевизия, тъй като нямал обществена информация за настоящото положение на Българска национална телевизия, само че в случай че стане шеф, щял да направи разбор в период от един месец, до половин година ще бъдат направени проекти за програмните схеми и финансирането, а от една до три години – очистване на бюджетните дефицити и двойно повече фенове. Иванов обаче уточни, че 60-70 млн. лв. бюджет на малкия екран са незадоволителни за креативните стремежи на Българска национална телевизия, само че пък можело с тях медията да е опция на bTV и Нова телевизия, които печелели повече от реклама. Пълната презентация на Иванов вижте ТУК!
Третият изслушан през днешния ден (21 август) претендент – спортният публицист Сашо Йовков, се оплака, че 65 млн. лв. за Българска национална телевизия е малко и би трябвало нарастване на финансирането. Онова, което не доближи на Вяра Анкова (бел. ред. – към момента общоприет шеф на БНТ), бяха времето и парите, сподели журналистът. Като късмет за финансиране на Българска национална телевизия той видя производството на артикули в областта на културата и образованието и да ги продава на открито, в това число кино. Йовков разгласи и, че когато преди 20 години се формирал пазара, Българска национална телевизия преднамерено била изтикана в ъгъла за сметка на комерсиалните медии. Той не пропусна да вкара и възторг в чуването, перефразирайки Джон Кенеди – не питай какво може да направи Българска национална телевизия за теб, а кажи какво можеш ти да направиш за Българска национална телевизия. Пълната презентация на Йовков вижте ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР