Днес, 21.10.2020 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия

...
Днес, 21.10.2020 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия
Коментари Харесай

Съдят шофьор, седнал в колата си с 4,22 промила алкохол

Днес, 21.10.2020 година, Софийска районна прокуратура съобщи на съд обвинения С. Т. за това, че управлявал моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 4,22 на хиляда, открито по надлежния ред - закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 02.07.2020 година, към 19,40 ч., чиновници на Министерство на вътрешните работи при 05 РУ-СДВР били изпратени в ж.к. „ Яворов “, гр. София, по отношение на подаден сигнал за лидер на лек автомобил, който се държи несъответстващо. Отивайки на мястото полицейските чиновници забелязали лек автомобил, ръководен от обвинения С. Т. и подхванали дейности по осъществяване на инспекция. Констатирайки, че обвиненият е във очевидно нетрезво положение, чиновниците на Министерство на вътрешните работи поискали подпомагане от екип на отдел “Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Пристигналите на място полицейски чиновници тествали обвинения С. Т. за съществуване на алкохол в кръвта му с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510”. Пробата на обвинения отчела позитивен резултат от 4,22 промила алкохол в издишания въздух. За осъщественото нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, на обвиненият бил формиран акт за определяне на административно нарушаване и ваучър за проучване. След което обвиненият бил превозен до здравно заведение, където отказал да даде проби за осъществяване на проучване.



Поради отхвърли на обвинения С. Т. да даде проби за проучване, концентрацията на алкохол в кръвта му била открита според наредбата на член 6, алинея 9 от Наредба № 1 от 19.07.2017г. за реда за определяне концентрацията на алкохол в кръвта и/или използването на наркотични субстанции или техните аналози, съгласно която в случаите на отвод за предоставяне на проби за проучване, концентрацията на алкохол в кръвта на лидера на МПС се открива въз основа на показанията на техническото средство.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения С. Т. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР