Днес 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics обявиха

...
Днес 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics обявиха
Коментари Харесай

20th Century Fox, Panasonic и Samsung ще си партнират за осигуряване на най-доброто зрително изживяване

Днес 20th Century Fox, Panasonic Corporation и Samsung Electronics оповестиха началото на ново партньорство за основаване на отворена и безплатна динамична платформа за метаданни за HDR (High Dynamic Range) и обвързвана с тях стратегия за даване на документ и лого, наречена HDR10+. Трите компании дружно ще образуват лицензираща организация, която ще стартира да лицензира платформата HDR10+ през януари 2018 година Организацията ще стартира да дава лицензи в необятен мащаб на фирмите, предлагащи наличие и на производители на Ultra-High Definition тв приемници, Blu-ray дискови плейъри/рекордери и цифрови приемници, както и на производителите и доставчиците на систематични чипове, безплатно, единствено против номиналната административна такса.

„ Като водачи в региона на наличието и хардуера за домашно забавление, трите компании са идеалните сътрудници за преместването на HDR10+ в домовете на потребителите ", съобщи Джонгсук Чу (Jongsuk Chu), старши вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „ Ние се ангажираме да развиваме и прилагаме най-новите технологии в нашите тв приемници, и сме уверени, че HDR10+ ще обезпечи висококачествено наличие и ще усъвършенства метода ви на гледане на телевизионни стратегии и филми вкъщи. "

HDR10+ е съвременна технология, която е построена на база на преимуществата на HDR тв приемниците и предлага допустимо най-хубавото зрително преживяване при екраните от ново потомство. HDR10+ обезпечава невиждано качество на картината при всички екрани, като яркостта, цветът и контрастът автоматизирано се усъвършенстват за всяка сцена. При предходните версии се използваше статично тонално систематизиране за закрепено усъвършенстване в цялата част от наличието. При HDR10+ се употребява динамично тонално систематизиране и всяка сцена се усъвършенства самостоятелно за пресъздаване на реалистични образни резултати и реализиране на невиждано качество на картината. Това ново, усъвършенствано образно преживяване ще разреши на потребителите да гледат картини, изцяло отговарящи на желанията на режисьорите.

„ HDR10+ е софтуерна стъпка напред, която усъвършенства качеството на картината при екраните от последващо потомство ", показа Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и ръководещ шеф на Fox Innovation Lab. „ HDR10+ употребява динамични метаданни, които точно разказват всяка сцена за реализиране на невиждано качество на картината. Работейки в партньорство с Panasonic и Samsung посредством Fox Innovation Lab, ние сме в положение да предложим на пазара нови платформи, като HDR10+, които осъществят по-точно визията на нашите режисьори отвън сцената ".

Няколко са основните преимущества за сътрудниците, които желаят да приложат платформата при техните HDR10+ съвместими артикули. HDR10+ предлага систематична еластичност, която разрешава на разнообразни сътрудници, в това число основатели на наличие, разпространители на наличие, производители на тв приемници и производители на устройства, да интегрират тази платформа и да подобрят зрителните прекарвания на публиката. Платформата HDR10+ е създадена по този начин, че да разрешава бъдещо развиване и нововъведения, за може да се реализира още по-мощна технология през идващите години.

„ Panasonic има дълга история и опит в работата с водачи в промишлеността за създаване на дълготрайни софтуерни формати. За нас е наслаждение да работим дружно с 20th Century Fox и Samsung по създаването на новия HDR формат, който ще донесе на потребителите толкоз доста преимущества ", сподели Юки Кусуми (Yuki Kusumi), изпълнителен шеф на Panasonic. „ Чрез доста възстановяване на качеството на HDR картината при по-широк диапазон от тв приемници и в същото време увеличение на предлагането на висококачествено HDR наличие, чакаме HDR10+ бързо да стане на процедура HDR форматът ".

Посетителите на тазгодишното издание на IFA - водещото международно комерсиално ревю за потребителска електроника и домашен уреди, могат да посетят щандовете на Samsung Electronics и Panasonic, с цел да научат повече за технологията HDR10+.

20th Century Fox, Panasonic и Samsung ще разгласят повече детайлности за лицензионната стратегия, дружно с проява на HDR10+ технологията, по време на ревюто за потребителска електроника CES 2018.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР