Днес, 20 август, Министерство на правосъдието ще представи резултати от

...
Днес, 20 август, Министерство на правосъдието ще представи резултати от
Коментари Харесай

С нов подход ще цели намаляване на съдебните дела в България

Днес, 20 август, Министерство на правораздаването ще показа резултати от сполучливо изпълнен план за разпространение на медиацията, оповестиха от ведомството.
Проектът на министерството " Насърчаване на потреблението на медиацията като различен прийом за решение на разногласия " е изпълнен в партньорство с Висшия правосъден съвет.
 Съдят 23-годишен, хвърлял алена багра по Съдебната палата Съдят 23-годишен, хвърлял алена багра по Съдебната палата
Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност и задържа за период до 72 часа обвинен, хвърлял алена багра по сградат...
В рамките на плана е основан Централизиран електронен портал за Медиация, в който е внедрен Единния указател на посредниците, включващ и организациите за образование на посредници. Функционалностите на портала разрешават осъществяване на процедура по медиация напълно онлайн. Разкрити са и 5 нови центъра по медиация - по един във всеки апелативен регион.
Средствата за осъществяване на плана са обезпечени по Оперативна стратегия " Добро ръководство ", посредством Европейския обществен фонд. В резултат от осъществяването на плана се чака да бъде повишен броят на извънсъдебно решените разногласия посредством медиация, което ще докара до понижаване на заведените правосъдни каузи и надлежно ще облекчи работата на съдилищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР