Днес, 20.12.2017 г. Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем

...
Днес, 20.12.2017 г. Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Официално от прокуратурата: Мехмед е убил Дамла по особено жесток начин! Имал е ключ от дома й - влязъл при спящото момиченце и...

Днес, 20.12.2017 година Окръжна прокуратура – Кърджали притегли като обвинен и задържа до 72 часа  Мехмед Г. Х. за убийството на 7 годишната Дамла М., която бе открита мъртва сутринта на 17.12.2017 година в дома си в град Момчилград. Това оповестиха публично от Прокуратурата в Кърджали. Мехмед Г.Х. е упрекнат в това, че на 17.12.2017 година съзнателно е умъртвил малолетната Дамла Муса, като убийството осъществено по изключително непосилен метод за жертвата – закононарушение по член 116 ал.1 т.4 и т.6 от Наказателния кодекс.

За закононарушението по член 116 ал.1 т. 4 и т.6 от Наказателен кодекс се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвори без подмяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, благодарение на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017г.

Съдебно здравната експертиза е открила повода за гибелта на малолетната потърпевша – задушаване.

Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка.
Мехмед Г.Х. е направил признания.

Припомняме, че майката на умрялото дете е привлечена в качеството на обвинена за осъществено закононарушение по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 16/17. 12.2017 година, като родител е оставила детето си без контрол и задоволително грижа и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване.

Седет Ю. Муса е арестувана с разпореждане на прокурор за период от 72 часа.

Разследването продължава.

Часове по-рано през днешния ден стана ясно, че арестуван за разпит от полицията е братовчедът на убитата Дамла, тъй като до блока му е намерено...

Преди минути Сотир Цацаров разяснява непредвиденото развиване на следствените дейности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР