Днес (2 септември) се очаква решение на Европейската агенция по

...
Днес (2 септември) се очаква решение на Европейската агенция по
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата решава днес за трета доза ваксина срещу COVID-19

Днес (2 септември) се чака решение на Европейската организация по медикаментите, което да разрешава слагането на трета доза ваксина против COVID-19, разгласи здравният министър Стойчо Кацаров. По думите му след разрешението на общо европейско равнище, българските управляващи имат подготвеност да разрешат слагането на трета доза, само че детайлите още не са конкретизирани.

Във Англия всички над 12 години, които имат съществено отслабена имунна система, би трябвало да получат трета доза ваксина, с цел да бъдат предпазени от Covid-19, предложиха здравни специалисти. Става дума за към половин милион души, измежду които попадат такива със характерни болести като рак на кръвта и напреднал етап на СПИН, както и хора с присадени неотдавна органи или стволови кафези.

Обявявайки рекомендацията, Съвместната комисия за имунизация и имунизация добави, че продължава разискването на обособена бустер стратегия за всички останали. Още не е решено дали на всички сред 12 и 15 години ще бъде препоръчана ваксина, както бе планувано по-рано.

Съветът на специалистите за трета ваксина на най-уязвимите, които съставляват към 1% от английското население, идва откакто изследване сподели, че 40% от хората със слаба имунна система имат невисок брой антитела и евентуално по-слаба отбрана и след две дози ваксина. Професор Вей Шен Лим, който е отпред на комисията, съобщи, че учените желаят хората с най-слаба имунна система да получат най-хубавия късмет за отбрана от Covid-19 посредством имунизиране.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР