Днес (2 септември) се очаква решение на Европейската агенция по

...
Днес (2 септември) се очаква решение на Европейската агенция по
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата решава днес за трета доза ваксина

Днес (2 септември) се чака решение на Европейската организация по медикаментите, което да разрешава слагането на трета доза ваксина против COVID-19. Това разгласи здравният министър Стойчо Кацаров  на брифинг в министерството.

По думите му след разрешението на общо европейско равнище, българските управляващи имат подготвеност да разрешат слагането на трета доза, само че детайлите още не са конкретизирани.

„ Ако то е такова, имаме подготвеност незабавно да позволим за избрани категории рискови лица и групи тя да бъде сложена неотложно “, съобщи на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

„ Има опция – ваксинирайте се! Ваксината защищава от тежко протичане на болестта и води до понижаване на смъртността. Това се вижда във всички страни, които реализираха високо имунизационно покритие “, съобщи той. 

Кацаров бе безапелационен, че няма да се допусне претоварване на здравната система и медиците на първа линия да бъдат сложени в обстановка на неспособност да оказват здравна помощ.
 EMA проверява дали част от партидата нечисти ваксини на Moderna е достигнала до Европейски Съюз EMA проверява дали част от партидата нечисти ваксини на Moderna е достигнала до Европейски Съюз
Eвропейската организация по медикаментите (EMA) проверява дали част от партидата нечисти ваксини на американската фармацевтична компания Mo...

„ Няма място за суматоха и страхове. Ситуацията е сериозна, само че не е излязла отвън контрола ни. Ниският % на имунизация у нас ни принуждава да използван новите ограничения, с цел да ограничим последствията за цялото население “, съобщи служебният здравен министър.

По думите му е стеснителен високият брой хора с ковид, които са умряли. 

Стойчо Кацаров прикани хората да съблюдават ограниченията и помоли да се спомага на контролните органи, а не да им се пречи. По думите му от това зависи какъв брой дълго ще бъдат прилагани ограниченията и какъв брой тежки ще са те.

Той бе безапелационен, че образователната година ще стартира присъствено, а в случай че се пристъпи към тестване на учениците, то ще бъде единствено с щадящи проби.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР