Днес, 18.09.2018 г., Специализираната прокуратура извършва претърсвания в служебни помещения

...
Днес, 18.09.2018 г., Специализираната прокуратура извършва претърсвания в служебни помещения
Коментари Харесай

Двама горски шефове си организирали сеч и продажба на дърва, арестуваха ги

Днес, 18.09.2018 година, Специализираната прокуратура прави претърсвания в служебни пространства в Регионална дирекция по горите – София и в Държавно горско стопанство – Своге. Извършват се претърсвания в жилища в гр. София и гр. Своге, както и в база в с. Батулия, общ. Своге, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Действията на Специализираната прокуратура са в границите на следствие против проведена незаконна група, състояща се от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от шефа на Регионална дирекция по горите – София. Групата е основана с користна цел и е правила противозаконен рандеман и търговия с дървен материал в интервала от 2014 година до сегашния миг. Налице са доказателства за осъществени от проведената незаконна група обири на части от профилирана горска техника, тенденциозен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без съответно позволение.

Към момента са арестувани ръководителят - шеф на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на проведената незаконна група, измежду които са шефът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице. При осъщественото претършуване в базата в с. Батулия, общ. Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата са открити и нелегално държани 5 пушки и огромно количество муниции.

Действията по претършуване и разпити на очевидци не престават и сега.

Повече информация по следствието ще бъде предоставена на следващия ден – 19.09.2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР