Днес, 17 декември 2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в

...
Днес, 17 декември 2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в
Коментари Харесай

Мъж от София укрил близо 1 000 000 лв. данъци

Днес, 17 декември 2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт против Христо Г. за укриване на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Това оповестиха от прокуратурата.

Христо Г. е предаден на съд, по тази причина, че в интервала 01.10.2011г. до 14.11.13г. в гр. София, в изискванията на продължавано закононарушение, е избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 917 617.31 лв. /деветстотин и седемнадесет хиляди шестстотин и седемнадесет лв. и 31 стотинки/.

Той е осъществил закононарушението като при воденето на счетоводството неведнъж съставял документи с погрешно наличие, в които отразявал покупко-продажби, без те да са действително осъществени.

След това, при подаване на изискуемите от закона заявления пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите 25 пъти удостоверил тази лъжа и по този метод ежемесечно намалял размера на дължимия към фиска налог добавена стойност.

Христо Г. заемал длъжността „ счетоводител “ на комерсиалното сдружение, само че действително началник и осъществявал цялата му комерсиална активност.

Ако бъде приет за отговорен Христо Г. може да получи наказване отнемане от независимост за период от 1 /една/ до 8 /осем/ години и „ санкция “ от пет хиляди до двадесет хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР