Днес, 16.08.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура - Перник

...
Днес, 16.08.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура - Перник
Коментари Харесай

Обвиняемият за умишленото убийство на швейцарския гражданин в с. Кладница остава в ареста

Днес, 16.08.2022 година, по искане на Окръжна прокуратура - Перник съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Б.П. ( на 57 години ) , упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране - закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Разследването по делото е почнало на 11.08.2022 година след постъпил сигнал за гибелта на мъж в с. Кладница, област Перник. Тогава е било открито, че потърпевшият е У.Л., жител на Швейцария, непрекъснато пребиваващ в България.

Въз основа на събраните по делото доказателства самоличността на причинителя на убийството е била разкрита, а той е арестуван.

От заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи е видно, че повода за гибелта на У.Л. е остра интоксикация с хлороформ. Констатирани са фрактури на ребра и пострадване на белия дроб у жертвата.

В хода на следствието е открито, че Б.П. е закупил и употребявал електрошок по време на убийството.

Съдебният състав показа доводите на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Перник за съществуване на обосновано съмнение по отношение на авторството на действието. Съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Взетата от съда мярка за неотклонение по отношение на Б.П. може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР