Днес, 15.04.2020 година, 16 състав на Специализирания наказателен съд, с

...
Днес, 15.04.2020 година, 16 състав на Специализирания наказателен съд, с
Коментари Харесай

Пуснаха Нено Димов под домашен арест

Днес, 15.04.2020 година, 16 състав на Специализирания углавен съд, с ръководител Елена Попова, с определение по ЧНД №1192/2020г., промени мярката за неотклонение на обвинения Нено Димов от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “.

Съдът е приел, че обоснованото съмнение не е разколебано според показаните по делото доказателства. По делото са показани и нови доказателства, които съдът реши като директно несъотносими към обвиняването на обв. Димов, само че означи, че същите са нужни с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинявания за останалите обвинени по делото.

Спецсъдът ще гледа настояването за изменение на мярката за неотклонение на Нено Димов

Съдът се солидализира със мненията на страните, че не е налице действителна заплаха от укриване поради образованието, трудовата ангажираност на обвинения преди мярката му за неотклонение и неговия непрекъснат адрес.

Съдът обаче реши, че е налице, въпреки и в доста ниска степен, действителна заплаха от осъществяване на закононарушение с оглед нуждата от назначение на експертиза по делото за определяне на вредата, посочена в обвиняването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР