Днес (13 май) преди обяд в Западна България валежите временно

...
Днес (13 май) преди обяд в Западна България валежите временно
Коментари Харесай

Слънце и дъжд ще се редуват през почивните дни

Днес (13 май) преди обяд в Западна България преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност и на обособени места още веднъж ще превали временен дъжд. Това демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), осведоми Българска телеграфна агенция.

Над източната половина от страната през целия ден ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър.

Дневните температури едва ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 17° и 22°, в София - към 18°. През нощта против неделя от югозапад още веднъж ще се заоблачи и ще стартират превалявания от дъжд.

 От вторник ще е много по-топло, само че преваляванията ще продължат От вторник ще е много по-топло, само че преваляванията ще продължат

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър. Максималните температури ще са сред 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд, с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа слаб, по билата - до сдържан вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12 градуса, на 2000 метра - към 4.

Ще се затопля

През идващите дни в Източна България ще доминира слънчево време. Над Западна - облачността ще е по-често забележителна, ще има и краткотрайни превалявания, след обяд в обособени региони - с гръмотевици. Вятърът ще е от югоизток, слаб, в източните региони - до сдържан. Температурите ще се покачват и в понеделник минималните ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 21° и 26°.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР