Днес, 13 август 2019 г., в сградата на Фонд на

...
Днес, 13 август 2019 г., в сградата на Фонд на
Коментари Харесай

Фонд на фондовете отвори заявленията за участие в процедурата за избор на финансови посредници

Днес, 13 август 2019 година, в постройката на Фонд на фондовете се организира обществено съвещание, на което членовете на комисията за избор на финансови медиатори отвориха заявките за присъединяване. Предметът на публичната поръчка е „ Изпълнение на финансов инструмент - Портфейлна гаранция с таван на загубите за микрокредитиране ". Той е финансиран със средства по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси " 2014-2020 (ОПРЧР), съфинансирана със средства от Европейския обществен фонд.
В избрания от възложителя период са получени заявки за присъединяване по всички 8 обособени позиции.
Портфейлната гаранция ще покрива до 80% от кредитния риск на финансовия медиатор по всеки микрокредит, включен в обезпечения портфейл, до постигане на тавана на загуби на равнище портфейл. Микрокредитите, които ще се дават, ще са ориентирани към започващи предприятия (в това число такива на лица от уязвими групи: безработни повече от 6 месеца, младежи на възраст до 29 година, включително и лица с увреждания) и обществени предприятия.
Със средствата ще се финансират действия, свързани с придобиване на материални и нематериални активи; работен капитал по отношение на развиване или разширение на активността на предприятието или самонаетото лице; развиване и повишение на уменията на служащи и чиновници, или на бизнесмена при положение на независима претовареност.
Бюджетът на финансовия инструмент възлиза на 20 млн. лева, като предстоящата обща сума на микрокредитите за крайни получатели е 100 млн. лева, а оптималният размер на заем, възложен на позволен краен адресат е 97 791 лева или 50 000 евро.
Заявления за присъединяване бяха подадени от:
" Кредит плюс " ООД - по обособени позиции 1, 2 и 3;
УниКредит Булбанк АД - по обособени позиции 4, 5, 6, 7 и 8.
Предстои разглеждане на заявките, след което ще бъдат изпратени предложения за подаване на първични предложения на отговарящите на изискванията претенденти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР