Днес, 12.05.2023 г. от 11.00 ч. в гр. Кюстендил, зала

...
Днес, 12.05.2023 г. от 11.00 ч. в гр. Кюстендил, зала
Коментари Харесай

Над 90 представители на социални услуги от територията на Община Кюстендил, взеха участие във Форум „Социални услуги в действие“

Днес, 12.05.2023 година от 11.00 ч. в гр. Кюстендил, зала на „ Възрожденското учебно заведение “, под егидата на Кмета на Община Кюстендил,се организира конгрес „ Социални услуги в деяние “. Форумътбеорганизиран от Община Кюстендил,съвместно с Национален алианс за обществена отговорност /НАСО/.



Във форума взеха участиеРадмила Рангелова – Зам.-кмет „ Социални услуги, стратегии и планове “, Наталия Христова – Представител на НАСО, Радостина Васева – Директор „ Регионална дирекция обществено подкрепяне “,РадостинаЧивийска-Ночева– Директор „ Дирекция обществено подкрепяне “-Кюстендил,МаргаритаПармакова– представител на АСП,експерти от Община Кюстендил и над 90 представители от обществени услуги на територията на Община Кюстендил.



Форумътбе открит отзам.-кметътРадмила Рангелова, която приветства присъстващите ипредостави подробна информация завсички 35социалните услуги, които все още сепредоставят на територията на община Кюстендил.Направен бе разбор на свършеното през последните 15 години, на научените уроци, на поставените цели и фундаментални задания, за гарантиране устойчивостта на съществуващите обществени услуги и обмисляне разкриването на нови. Радмила Рангелова обясни в детайли на присъстващите целите в обществената политика на Община Кюстендил, като подчертава, че за качествена обществена политика може да се приказва само при използване на сложен метод на поддръжка и грижа.



На форума бяха показани положителните практики, в лицето на„ Работата на мултидисциплинарния екип от „ Дом за пълнолетни лица с физически увреждания „ Ильо Войвода “ показана от „ Социален бранш “ на дома и „ Център патронажна грижа “ показана от г-жаРадмила Рангелова.Обсъдени бяха също по този начин и актуалните и идните задания в работата на обществените услуги в изискванията на новата нормативна база.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР